Monday, September 27, 2010

PenGalaman SULUNG

salam semua ape khabar...lama sgt nih tak buat entry....korang masih lagi mood RAYA ke....hehehe..sory dah lama tak buat entry maklum la baru je dpt baby ni..tu yg lama tinggal blog...lama tak jenguk BLOG..harap2 ada yg masih sudi lagi nk jenguk2 hehe..

Dikesempatan yang ada nih nek bercerita sket mngenai pengalaman sulung menemani isteri di wad BERSALIN...tak tahu nk mula dari mana..tpi seingat aku 17hb hari jumaat baru bgun nk solat subuh, org umah (isteri) dah bgun dulu sebab tetiba rasa basah kain, skali tengok air KETUBAN dah pecah keluar meleleh.. aku pun ngn selamber je ckp naper ape dah jadi.....maklum laa baru bangun, tak tau ape..pastu org umah ckp la air kuar...ermm ape lagi trus capai kain lap suruh org umah g mandi siap kan diri.. pastu aku lak mandi solat siap2 tepat jam 7 pagi aku trus hantar org umah g HOSPITAL besar...

Sampai kat muka depan wad KECEMASAN ada seorg kakitangan hospital dtg bersama kerusi roda..dlm hati aku berkata "bagus nyer pekerja ni semoga tuhan membalas jasanya...." trus dia suruh bini aku duduk dan tolak masuk dlm wad bersalin tpi kena register dulu laa... smpai kat wad dah siap register tang ni memang aku cukup tak suka...punya laaa lama nk tggu masuk wad bila tnya tggu ape...nurse tu jawab..."cik wad penuh cik minta tggu sebentar nak cari katil kosong..." huhu kebetulan pulak hari tu ramai yg bersalin...alamatnye kena tgu dengan penuh kesabaran laa....tunggu punya tunggu.. kain yg dipakai org umah semakin basah..sikit demi sedikit air keluar..selang seli berganti darah mengalir...hanya kesebaran yang menemani diri...

aku pulak kena tggu kat luar masa tuh tapi sekali sekala bleh laa masuk jenguk...sekali aku jenguk tangan kanan org umah ku telah dicucuk...ala macam org masuk air dlm badan tu...aku tnya sakit ker...dia jawab "sakit lerr " sambil tersenyum sinis..aku berikan roti  dan air milo untuk mengalas perut...dari subuh smpai nk masuk tengah hari hanya menunggu jee mesti lapar.....smpai tgh hari ada nurse tu dtg bagi makanan...sempat gak aku tnya " makan untuk laki dia ada tak hehehe..." nusre tu jawab dengan sopan santun " minta maaf cik x disediakan.." hehehe aku pun kuar tunggu je kat luar wad...lama tul menunggu sempat gak la tersengguk sengguk tahan mengantuk....

tengah aku dok leka menahan mengantuk..org umah hantar SMS...memang dari pagi lagi suruh dia pegang hp takut klu jadi ape-ape kat dlm tu...dpt SMS " dah boleh masuk wad" aku pun tersnyum akhir nya dpt gak masuk wad......trus aku msuk ke dlm tengok dah siap tiga kerusi roda tersedia...yang dua lagi tu untuk ibu bersalin yg lain...org umah aku pun duduk atas kerusi roda aku pun dengan rajin disebabkan bosan menunggu lama sgt..aku pun dengan rajin tolong nurse tu tolak kerusi roda..kerusi roda org umah aku lerrr aku tolak... tolak trus masuk wad bersalin tempat dimana ibu2 bersalin menunggu waktu untuk bersalin...bila kluar nk tolak tu org ramai kat luar smua dok tengok jer...huhu naik segan pulak aku hehe...tpi buat selamber je laa trus tolak msuk wad.....dpt katil dalam bilik...dalam bilik tu ada 4 katil jer...semua dah ada org kecuali satu tu jer kosong...tu la katil org umah aku....

nanti smbung balik.......

2 comments:

Encik Lah said...

Salam...please..saya baru buat blog..ley follow saya x? Saya follow awak.... baru senang saya tgk blog awak lau awak muncul kt followers saya...terima kasih.

ramoaz said...

tq en. Lah....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails