Saturday, August 14, 2010

Ribut di BAZAR Ramadhan 13 ogos 2010

Pada hari Jumaat, 13 ogos 2010, kira kira pukul 4.50 petang, hari ke tiga umat Islam di Malaysia menunaikan ibadah puasa, negeri Melaka dikejutkan oleh suatu kejadian ribut yang kuat yang melanda kawasan bazaar Ramadhan di pekan Jasin yang megakibatkan 3 orang terbunuh akibat di hempap oleh tiang khemah yang di perbuat dari besi dan serpihan besi yang di bawa oleh angin yang luarbiasa kekuatannya itu.
Friday, August 13, 2010

Kes semakin runcing
jika kita tengok keadaan sekarang pembuangan Bayi SEMAKIN ketara. Ada diantara kita pulak tidak segan silu  membuat perkara tak senonoh ini. Sekarang di MELAKA kerajaan negeri mengambil langkah-langkah untuk mengatasi masalah ini terus berlaku. Namun langkah-langkah yang diambil oleh kerajan Negeri Melaka membuatkan kita termenung sejenak. Menyediakan sekolah pelajar mengandung. tidak kah kita berfikir jika sekolah ini wujub maka bertambah lagi kes-kes yang tak dijangka, contohnya yang semakin ketara ialah kes pembuangan bayi. Tidak ada cara lainkah untuk mengatasi masalah ini. Pokoknya kembali kepada diri masing-masing. Di manakah letaknya Iman kalian..? 
renungkanlah klip video ini


Jadi marilah kita bersama-sama 1 Malaysia yang kita laungkan mengatasi masalah ini dari akar umbi. Semua pihak harus berganding bahu dan bekerjasama mencari punca, dan cara untuk menyelesaikan.

Monday, August 9, 2010

Rambut Tocang.......


sekadar gambar hiasan


Salam semua.., korang dah tengok lum Pic yg kat atas nie, cantik tak..? Nak tanya korang la skang nie Tren rambut masa kini mcam nie ker...? Pada pendapat aku lah rambut macam nie tak sesuai untuk di aplikasikan oleh rakyat jelata kita nie. Kenapa? sebab kebanyakan orang kat Malaysia nie banyak KELEMUMUR...hahaha termasuk aku nih...Sebab tu aku tak buat plak tu rambut memang dah siap kerinting dah...tak yah nak tocang2 lagi..So klu korang nak buat tak mcam nie..? sekali pandang macam cantik..2 kali pandang....haaaa macam mana...? tapi apapun ur money ur choice......

Sunday, August 8, 2010

PenanTian...........

Jam menunjukan pukul 12.23pm. jari jemari ku mula menekan keypad komputer. Entah apa yang hendak ditaip. Tapi ada sesuatu yang perlu ku nantikan. Jarum jam semakin berdetak detik. hari semakin berusia ke malam. Entah apa yang membuatkan ku runsing. Tatkala ketika ini isteri ku mengandung 8 bulan. Sering sakit-sakit namun ku tahu duedate nyer lambat lagi. tapi ku risau takut bersalin awal.....Semua barang persiapan untuk isteri ku telah ku sediakan awal di dalam kereta. takut gak klu tak sempat nak ke hospital. Sedikit demi sedikit telah ku persiapkan untuk menyambut KELAHIRAN dalam hidup berumah tangga ni. Berdebar jantung ku menunggu saat-saat gembira ni...jika korang ada kat tempat aku nie mesti korang pun sama tak tau aper nak buat kan. Hanya mampu berdoa dan menunggu....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails